Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mapová aplikace Riziková zařízení

Ing. Košková Irena

správa GIS pro životní prostředí, správa mapových serverů

  • 27. 02. 2013 14:20
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Mapová aplikace, která mapuje výskyt nebezpečných chemických látek v kraji - http://geoportal.kraj-lbc.cz/rizikova-zarizeni. Na tvorbě aplikace se průběžně podílejí instituce, které mají ve své náplni dozor nad subjekty používajícími nebezpečné chemické látky. Jsou to odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Libereckého kraje, oblastní inspektorát České inspekce životního prostředí, Krajská hygienická stanice a Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Mapová aplikace zobrazuje ta zařízení, která nakládají s nebezpečnými chemickými látkami ve smyslu zákona č.59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií. K jednotlivým zařízením jsou k dispozici informace o poloze, kontakty, výpis z obchodního rejstříku a v neposlední řadě údaje o množství skladovaných látek. Pokud toto množství přesahuje 2% limitu stanoveného zákonem 59/2006 Sb., je vždy uveden název konkrétní nebezpečné látky, její množství, klasifikace dle zákona 59/2006 Sb. a nebezpečné vlastnosti, resp. kódy výstražných symbolů dle zákona 350/2011 Sb., o chemických látkách a chemických směsích včetně platné evropské legislativy. Dále je uveden seznam protokolů o nezařazení či jiných dokumentů a data kontrol provedených jednotlivými orgány. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky