Stavba lůžkového hospice výrazně pokročila

02. 06. 2015

Stavba budoucího lůžkového hospice v Liberci výrazně pokročila. Nová podoba zařízení pro nevyléčitelně nemocné pacienty začíná dostávat konkrétní obrysy, přesvědčil se o tom v rámci kontrolního dne i náměstek hejtmana Libereckého kraje Marek Pieter. V objektu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince se začalo s přestavbou v červenci 2014, hotové mají být práce letos v srpnu.

Ke konci se blíží rekonstrukce administrativní budovy, pokračuje výstavba pokojů, sociálního zázemí, výtahů a dalších prostor v hlavní budově, stejně jako ve dvou přístavbách. Pokládají se rozvody, sádrokartony, tepelná izolace, dělají se betonové podlahy nebo obklady z dlažby a mnohé další činnosti uvnitř objektů. Z vnější strany je již na některých částech hotová i fasáda,“ popsal Marek Pieter. Novou podobu dostává i vnitřní prostor, kde bude rozlučková kaple.

Celková skutečná prostavěnost je již 42.063.795 Kč, tedy téměř 50%, celková cena za provedené dílo má být 85.821.959 Kč.

V krátké době Liberecký kraj bude zveřejňovat výběrové řízení na dodavatele interiérového vybavení, včetně nábytku.

Výstavba lůžkového hospice zahrnuje rekonstrukci objektu bývalého sirotčince a realizaci 3 nových bočních přístaveb. Objekt bude sloužit jako lůžková část hospice a bude v něm umístěno 28 lůžek. V 1PP budou technické místnosti, umístění vzduchotechnické jednotky a ústřední vytápění. V 1NP vznikne ambulance, šatny personálu, recepce, přípravna jídel, sociální zázemí, garáž a technické místnosti. V 2NP vznikne 14 pokojů s vlastním sociálním zázemím, sesterna s denní místností, čajová kuchyně a jídelna. V 3NP 14 pokojů, sesterna, kuchyně, kaple K zadní části objektu je navržena nová přístavba stacionáře s venkovní terasou, která je již zčásti postavena.V4NP vestavba stávajícího podkroví zahrnuje 5 pokojů s vlastním sociálním zázemím, technické místnosti se strojovnami vzduchotechniky. V objektu budou 2 lůžkové a 2 nákladní výtahy.

 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215