Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Proběhl další ročník Dne GIS

Mgr. Šiftová Zuzana

  • 20. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4531|autor:Mgr. Šiftová Zuzana|email:zuzana.siftova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 707|mobil:739 541 606|aktualizace:]

Ve dnech 15. až 16. listopadu se v budově Krajského úřadu Libereckého kraje uskutečnila akce u příležitosti konání mezinárodního dne GIS.

Den GIS je pořádán celosvětově a jeho cílem je rozšířit povědomí o geografických informačních systémech. Každoročně se akce účastní velké množství organizací a škol. Liberecký kraj se k nim v letošním roce přidal již potřetí.

Akce, pořádaná pod záštitou pana Radima Ziky, náměstka hejtmana pro resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky, byla tentokrát zaměřena na žáky a studenty základních a středních škol, pro které byl připraven bohatý program. Nejprve byli účastníci seznámeni s obecnými informacemi o tom, co to vlastně GIS je a jakým způsobem funguje. Následovala praktická tvorba mapy cyklotras na počítačích doplněná krátkou analýzou souběhů cyklotras se silnicemi 1. třídy a dále následovala praktická ukázka práce s mapovými úlohami na internetových mapových serverech GIS Libereckého kraje. Program byl doplněn geografickou soutěží o zajímavé ceny, výstavou map a posterů z produkce Krajského úřadu. Na závěr celého programu navštívili studenti vyhlídku v 17. patře budovy Krajského úřadu, kde měli možnost porovnat si realitu, tj. pohled z výšky na centrum Liberce, s obrazem reality, tj. leteckým snímkem centra Liberce.

V průběhu celé akce se v budově vystřídalo celkem 8 tříd, tj. přibližně 160 studentů, jeden blok prezentace byl věnován také pracovníkům Krajského úřadu.

Protože se celá akce setkala s příznivým ohlasem, hodlá Liberecký kraj v tradici pořádání dne GIS pokračovat i v příštím roce.

Akce se konala pod záštitou člena Rady LK p. Radima Ziky

uvítání
 








Praktická část, tj. tvorba vlasní mapy, probíhala v počítačové učebně

na přednášce
 

praktická práce s mapou
 

praktická práce s mapou
 








praktická práce s mapou
 

praktická práce s mapou
 









Součástí celé akce byla také výstava map a posterů
výstava map
 
výstava map
 
výstava map
 








výstava map
 















Na závěr celého programu navštívili účastníci vyhlídku v 17. patře budovy krajského úřadu
na vyhlídce
 
na vyhlídce
 
na vyhlídce
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky